Lekkage waterleiding Nieuwegein

Als uw waterleiding springt, stroomt het water vanaf het breekpunt alle kanten op. Een lekkage is dan overduidelijk. Ook kan een lekkage in een waterleiding zich subtieler uiten. Bijvoorbeeld door grote vochtplekken op het plafond onder de badkamer. Hoe groot of klein de lekkage ook is, het is een vervelend probleem dat een oplossing behoeft.

Kleine water lekkages kunnen een diverse oorsprong hebben. Naast corosie, dat in de loop van de jaren kan ontstaan, is het ook mogelijk dat de verbindingen van de koppelstukken het probleem vormen. Lekkage in een koppelpunt in een leiding ontstaat vaak door uitdroging van de rubbertjes die gebruikt worden om de verbinding waterdicht te maken.

Slijtage van de waterleiding is ook goed mogelijk als de leiding jarenlang normaal gebruikt wordt. Dergelijke slijtage kan aan de oorsprong liggen van een breuk in de leiding. Natuurlijk is het ook mogelijk dat een leiding springt door ruw gebruik of bij een verbouwing.

Aangezien er altijd druk staat op een waterleiding, heeft een lekkage vaak snel vervelende gevolgen. Mooi gelegd laminaat kan in korte tijd veranderen in een rommeltje als er langere tijd water overheen spoelt. Wanneer op een bovenverdieping een waterleiding springt, kan de schade aan het plafond op de verdieping er onder groot zijn.

Natuurlijk wilt u dergelijke schade zoveel mogelijk beperken, aangezien het flink in de papieren kan lopen. Schakel snel een vakman in om dergelijke rampscenario’s te voorkomen. Een specialist is in staat om snel de oorzaak van de lekkage te achterhalen en kan vaak ter plekke een hersteloperatie uitvoeren.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

U voorkomt meer schade als u voordat u contact zoekt zelf de hoofdkraan van de waterleiding dichtdraait. Daarna belt u direct met Spoed Loodgieter Service op telefoonnummer 030 - 200 35 64. We maken snel een afspraak en lossen uw probleem voor u op.